Re: švarcsystem opět
K prvnímu příspěvku - bylo skutečně řečeno - svůj materiál?
Že by to konečně někdo přesně řekl? Tty polemiky - když má své nářadí, jede svým autem - tak to stačí mě už štvou, protože stejně budem čekat, jak to který inspektor posoudí. Osobně si myslím, že jen za práci bez materiálu - jak to většina živnostníků dělala je přesně ten švarc. Zrovna nám přišla pozvánka na takovéto školení - má to vůbec cenu?
Opravdu argument, že se to dělá léta už letos neobhájíte od r. 2012 platí jiný zákon - ono když OSVČ dostane pokutu 100 000,-
to už si zapamatuje
§ 136 zákon o zaměstnanosti
no a další - letos Vám to "vyjde" a co když na kontrolu na FU půjdete další rok a vše Vám "vyhodí" a myslím si, že pokuta pro s.r.o. až 10 000 000,- není žádná sranda
Ne naopak, my z toho máme obavy a dělat to nebudem. Ty zákony se změnily (resp. §) a do toho ještě i ten § 136 - smlouvy na pracovišti, to už je buzerace. Docela se divím, kdo to bere na lehkou váhu, nebo spíš o nějakých změnách neví. Bude to děs, zlikvidujou zbytek lidí, kteří se snaží trochu dělat...
Koupení materiálu od svého zákazníka - to už je švarcsystem. Když mám zakázku, tak ji musím vyúčtovat a materiál si sám kupovat.
Např. stavební firma si najímala živnostníky zedníky - nyní už to nejde, může si najmout např. instalatéry, ale ti si musí koupit všechen materiál. Ing. Šubrt Praha
§ 136
Právnická nebo fyzická osoba je povinna mít v místě pracoviště kopie dokladů prokazujících existenci pracovněprávního vztahu a dokladů, které je povinna uchovávat podle § 102 odst. 3.
Myslíte, že pracovní smlouva dokládá existenci pracovněprávního vztahu ?
A co je to místo pracoviště ? Jak jsem zatím vyrozuměl, nikdo neví.
Je to pořád dokola, nikdo přesně neví. § 133 - upřesňuje pracoviště, možná to není místo pracoviště.. Co je přesně švarcsystém, znaky závislé činnosti atd., řeší se tady často a všichni si jenom můžeme myslet... Je to hrůza, pochybuju, když nás budou chtít pokutovat,něco si najdou, že obstojíme proti takovým kontrolním orgánům. Výklad zákona...
Hezký večer.
§ 136 zákon o zaměstnanosti
§ 132 ZZ
na pracovišti musí mít pracovníci kopie prac. smluv, všichni jezdí auty atd. takže dát krabici s kopiemi smluv a je vyřešeno.
Vůbec nic s něma neuhádáte - dostal jsem pokutu 100 000,-, takže končím a jdu se hlásit na UP, a kolik dostala firma pro kterou jsem dělal nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.