Re: švarcsystem opět
>> Pokud čtete hosp.noviny tak tam bylo psáno, že IP dostal na tuhle akci 800 milionů korun - no kocourkov hadra
Když už EU prokoukla naše výkuky a na různé ozvučení přes ProMoPro už tak lehce nepůjdou prachy, tak se kamarádům nefachčenkům a jiným vyscálkům musí něco přihrát, no ni?
Na jednu objektivně uspořenou korunu se vydá deset ktorun ale to nikoho v našem demokratickém Kocourkovu netankuje. Jinak by mě zajímala statistika kolik pracovníků IP někdy smysluplně samo pracovalo v jiné než kancelářské sféře a jaké hodnoty vytvořilo. Bylo by to asi i pro veřejnost zajímavé :-)
K prvnímu příspěvku - bylo skutečně řečeno - svůj materiál?
Že by to konečně někdo přesně řekl? Tty polemiky - když má své nářadí, jede svým autem - tak to stačí mě už štvou, protože stejně budem čekat, jak to který inspektor posoudí. Osobně si myslím, že jen za práci bez materiálu - jak to většina živnostníků dělala je přesně ten švarc. Zrovna nám přišla pozvánka na takovéto školení - má to vůbec cenu?
Opravdu argument, že se to dělá léta už letos neobhájíte od r. 2012 platí jiný zákon - ono když OSVČ dostane pokutu 100 000,-
to už si zapamatuje
§ 136 zákon o zaměstnanosti
no a další - letos Vám to "vyjde" a co když na kontrolu na FU půjdete další rok a vše Vám "vyhodí" a myslím si, že pokuta pro s.r.o. až 10 000 000,- není žádná sranda
Ne naopak, my z toho máme obavy a dělat to nebudem. Ty zákony se změnily (resp. §) a do toho ještě i ten § 136 - smlouvy na pracovišti, to už je buzerace. Docela se divím, kdo to bere na lehkou váhu, nebo spíš o nějakých změnách neví. Bude to děs, zlikvidujou zbytek lidí, kteří se snaží trochu dělat...
Koupení materiálu od svého zákazníka - to už je švarcsystem. Když mám zakázku, tak ji musím vyúčtovat a materiál si sám kupovat.
Např. stavební firma si najímala živnostníky zedníky - nyní už to nejde, může si najmout např. instalatéry, ale ti si musí koupit všechen materiál. Ing. Šubrt Praha
§ 136
Právnická nebo fyzická osoba je povinna mít v místě pracoviště kopie dokladů prokazujících existenci pracovněprávního vztahu a dokladů, které je povinna uchovávat podle § 102 odst. 3.
Myslíte, že pracovní smlouva dokládá existenci pracovněprávního vztahu ?
A co je to místo pracoviště ? Jak jsem zatím vyrozuměl, nikdo neví.
Je to pořád dokola, nikdo přesně neví. § 133 - upřesňuje pracoviště, možná to není místo pracoviště.. Co je přesně švarcsystém, znaky závislé činnosti atd., řeší se tady často a všichni si jenom můžeme myslet... Je to hrůza, pochybuju, když nás budou chtít pokutovat,něco si najdou, že obstojíme proti takovým kontrolním orgánům. Výklad zákona...
Hezký večer.
§ 136 zákon o zaměstnanosti
§ 132 ZZ
na pracovišti musí mít pracovníci kopie prac. smluv, všichni jezdí auty atd. takže dát krabici s kopiemi smluv a je vyřešeno.
Vůbec nic s něma neuhádáte - dostal jsem pokutu 100 000,-, takže končím a jdu se hlásit na UP, a kolik dostala firma pro kterou jsem dělal nevím
A je to tady. To je přesně ono, je nezajímá, že chcete dělat. Radši vás zlikvidujou. Prosím, vy jste živnostník nebo zaměstnanec, co vám vlastně kontrolovali? Nebo jste jenom neměl občanku? To je síla.Všichni budem rádi za jakékoliv informace. Dík
Drahé účetní našich poslanců (někdo těm dementům daně dělat musí...) prosím, nelžou-li v novinách, vy máte v ruce důkazy! Hromadně udávejte poslanecké asistenty, poslanci žádné zaměstnance nemají, ale odměny asistentům přes faktury vyplácejí, nuže tedy využijte to jako zbraň, kterou vám dali do rukou, a zvesela je udávejte.
To by pak bylo divení, co to schválili za paskvil.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
13. 3. 2012 12:20
Proběhlo školení JUDr. Šubrta, takže živnostník
si musí sám donést své nářadí, dopravit se na zakázku svým autem a musí mít SVUJ MATERIAL
např. tesař dřevo atd., takže to co šlo v r. 2011 už od r.2012 neplatí a už se za porušení vystavilo několik pokut - živnostník 100 000,- a firma která si ho najala
250 000,- ale můžou dát i 10 000 000,-.
A další "dobrá zvěst" - na základě udání musí firmu prověřit a pokut se dotyčný podepíše nesmí nikomu sdělit jeho jméno, ale musí mu podat zprávu jak kontrola dopadla !!!!!!!!!!!!!!!! až tohle budou někteří vědět, tak se s udáními roztrhne pytel !!!!!!!!!!!!!!!