Re: přenesení daňové povinnosti-přefaktu
No tak teď si nejsem jistá, ale pokud si Vás někdo objednal "jen" na úklidové práce (což asi ano?), tak bych brala, že nájem lešení je vaším vedlejším nákladem a patří k základu daně úklidových prací (hlavní činnost) a proto bych dala celou fakturu s daní.
Pokud byste ale dělali úklid nové budovy po stavbě, tak by byla celá faktura v PDP.
Já se, prosím, neptala na řádky daňového přiznání. Ale na to, že si půjčím lešení a pak tu samou částku přefakturuji. Firma A mi zadá, že mám něco uklidit. Já si k tomu půjčím lešení od firmy B a to lešení chci přefakturovat firmě A na fakturu, kde mám cenu za svůj úklid. Takže na to půjčené lešení nasadím 20%, protože DPH někdo vždycky zaplatit musí? Je to tak?
Jo, ale vy jste stavební firma. A já mám úklidovou firmu, která dělá běžně úklid a teď chytla zakázku - úklid nově postavené budovy před otevřením.
Podle mne to se stavebnictvím nesouvisí. Je to sice první úklid před otevřením, ale není to dokončovací úklid po stavebních pracech. Zkusím se zeptat na FÚ.
já jsem to pochopila tak, že přijatá faktura je u pronájmu lešení v RPDP, proto se i v RPDP bude přefakturovávat na odběratele .
úklidové práce bych fakturovala samostatně s 20%.
tomu odpovídají i výše uvedené ř. dph, je to stejné jako text, jen jednodušší a výstižnější
Nehrabe, řekla bych, že jste odpověděla správně, to jen to používání pojmu "přefakturace". Nikdo si přece neobjednal lešení, ale úklidové práce a jestli k tomu potřebují vysavač, vrtulník, nebo lešení je celkem fuk. Pořád je to úklid a pronájem lešení je součást ceny.
To nelze takto říct. Počítačové firmy taky nejsou stavaři a toto se jich dotýká.
"instalace počítačů u zákazníka,kabelové vedení pro počítačové sítě-materiál, stroje či zařízení jsou pevně spojeny s budovou" je v režimu PDP
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_15152.html?year=0
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.