Re: Další mateřská dovolená - formuláře
Pokud jste na ÚP, pak nemáte zaměstnavatele a tudíž nejste ani na rodičovské dovolené (rodičovská dovolená je jen název volna u zaměstnavatele) a nebudete mít nárok ani na peněžitou pomoc v mateřství. Kam tedy chcete přinést ten papír od doktora? K jakému zaměstnavateli? Kdy skončil Váš pracovní poměr?
Já jsem váš dotaz pochopila tak, že od ÚP pobíráte rodičovský příspěvek a ne že jste v evidenci jako nezaměstnaná.
jestli jsem to pochopila správně, tak změnu (konec nároku na RD z důvodů pobírání PPM na mladší dítě) musíte nahlásit a použila bych k tomu tento formulář:
https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp?CMD=EditForm&FN=ZmOH080101304&SSID=9kikOgWr~4m1SH_1kK3PsRuJVOKNXVHs
No hlavně, že vy jste tak chytrá ... doktor nemůže vystavit žádný papír na mateřskou dovolenou, protože do vaší mateřské dovolené mu nic není. To je totiž název volna u zaměstnavatele a s peněžitou pomocí v mateřství to nemá nic společného. Takže než začnete odpovídající kritizovat, tak se naučte pojmy a svůj dotaz formulujte přesně. Nikoli blábolem.
Zato Vaše odpověď na mojí původní otazku je skutečně úsměvná. Hrajete si tady na slovíčkaření a místo abyste poradila název formáláře, to ne. To mě na těchto diskuzí mrzí, člověk sem píše, aby mu ostatní, kdo se s podobným problémem setkali pomohli a ne proto aby se nechával ztrapňovat. Ještě jednou děkuji za odpověď xJ, formulář mi pomohl a Kare za reakci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.