Re: Další mateřská dovolená - formuláře
Pokud jste na ÚP, pak nemáte zaměstnavatele a tudíž nejste ani na rodičovské dovolené (rodičovská dovolená je jen název volna u zaměstnavatele) a nebudete mít nárok ani na peněžitou pomoc v mateřství. Kam tedy chcete přinést ten papír od doktora? K jakému zaměstnavateli? Kdy skončil Váš pracovní poměr?
Já jsem váš dotaz pochopila tak, že od ÚP pobíráte rodičovský příspěvek a ne že jste v evidenci jako nezaměstnaná.
jestli jsem to pochopila správně, tak změnu (konec nároku na RD z důvodů pobírání PPM na mladší dítě) musíte nahlásit a použila bych k tomu tento formulář:
https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp?CMD=EditForm&FN=ZmOH080101304&SSID=9kikOgWr~4m1SH_1kK3PsRuJVOKNXVHs
Děkuji za odpověď xJ. A předchozí odpověď od m...(nebudu radši komentovat). Nikde jsem nepsala, že jsem byla nezaměstnaná či něco podobného :-) Rodičovský příspěvek pobírají i zaměstané osoby.
No hlavně, že vy jste tak chytrá ... doktor nemůže vystavit žádný papír na mateřskou dovolenou, protože do vaší mateřské dovolené mu nic není. To je totiž název volna u zaměstnavatele a s peněžitou pomocí v mateřství to nemá nic společného. Takže než začnete odpovídající kritizovat, tak se naučte pojmy a svůj dotaz formulujte přesně. Nikoli blábolem.
Zato Vaše odpověď na mojí původní otazku je skutečně úsměvná. Hrajete si tady na slovíčkaření a místo abyste poradila název formáláře, to ne. To mě na těchto diskuzí mrzí, člověk sem píše, aby mu ostatní, kdo se s podobným problémem setkali pomohli a ne proto aby se nechával ztrapňovat. Ještě jednou děkuji za odpověď xJ, formulář mi pomohl a Kare za reakci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 8. 2012 14:22
Dobrý den, prosím o radu. Jsem na rodičovské dovolené (ÚP mám rodičovský příspěvek) a koncem srpna nastupuji na další mateřskou dovolenou. Doktor mi vystaví papír na mateřskou dovolenou, ten odnesu svému zaměstnavateli, ale jaký formuláře musím donést na úřad práce, aby mi přestali vyplácet rodičovský příspěvek? Pochybuji, že v našem státě je sociálka propojená s úřadem práce? Děkuji za odpovědi