Jsme s.r.o., měsíční plátci dph. V září jsme koupili jsme osobní auto, které zaměstnanec používá k soukromým účelům. Přidaňuji 1% do mzdy. DPH na vstupu jsme pokrátili poměrem 80/20%. Neuplatněnou dph jsem zahrnula do pořizovací ceny auta. Jedná se mi o phm a ostatní náklady na provoz auta. Vždy na konci měsíce dle knihy jízd spočtu poměr služební/soukromé km a na základě dokladu o použití odvedu dph z phm a ostatních nákladů na provoz auta. Je to takto správně - krátit dph měsíčně dle poměru služební/soukromé km? Nebo je jiný postup? Děkuji.
12. 12. 2012 22:47
Jsme s.r.o., měsíční plátci dph.
V září jsme koupili jsme osobní auto, které zaměstnanec používá k soukromým účelům. Přidaňuji 1% do mzdy.
DPH na vstupu jsme pokrátili poměrem 80/20%. Neuplatněnou dph jsem zahrnula do pořizovací ceny auta.
Jedná se mi o phm a ostatní náklady na provoz auta.
Vždy na konci měsíce dle knihy jízd spočtu poměr služební/soukromé km a na základě dokladu o použití odvedu dph z phm a ostatních nákladů na provoz auta.
Je to takto správně - krátit dph měsíčně dle poměru služební/soukromé km? Nebo je jiný postup?
Děkuji.