Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
3. 3. 2013 19:32
Dobrý večer,
chtěla bych trochu poradit. V roce 2011 jsme založili firmu, pronajímáme byty u kterých platíme měsíčně nájem BD (záloha na služby a FO). Byty pronajímáme a platíme též zálohy na energie. Jak účtovat vyúčtování.
Jsem účetní samouk a mám obavy, abych něco nezanedbala. Docházím tedy pravidelně k účetní, která mi pomáhá, radí a učí, nicméně jsme toto možná opomněli, nevím.
Jak se u tohoto všeho účtuje vyúčtování, která nám od BD přišlo či které přišlo od RWE, resp. ČEZ. Jedná se o vyúčtování, které chodí zpětně - tedy v roce 2012 za rok 2011. Používá se tam nějaké časové rozlišení, či dohadné položky v roce 2011? Jsem nějak mimo :-/ Jak je to pak u čezu a rwe??? účtuji to jako zaplacené zálohz 314/221 a při vyúčtování pak 378/321, odpočet záloh -314xxx a vyjde mi pak nedoplatek či přeplatek - nebo se to má účtovat jinak???
Děkuji moc
V