Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
4. 3. 2013 14:07
Dobrý den, podnikám jako fyzická osoba v oblasti cestovního ruchu a na přelomu dubna/května t. r. se chystám pořádat jenodenní zájezd do Německa. Na přepravu si pronajímám autobus od přepravní firmy. Chci se zeptat, zda se musím registrovat k platbě nějaké daně na německém úřadě nebo zda tuto povinnost má pouze přepravce? Pokud se musím registrovat i já, tak o jakou se jedná daň a podle čeho se provádí výpočet? A nemůže ji za mě uhradit přepravce a mě ji naučtovat do celkové ceny za přepravu? Jedná se o jednodenní zájezd a na území Německa určitě nebudeme déle než 24h. Předpokládám, že když místo plnění je moje sídlo v ČR, tak daň odvádím v Česku a s německou stranou už bych v tomto ohledu nemusel nic řešit... Jestli tu někdo má s tímto nějaké zkušenosti nebo ví jak to je, tak budu moc vděčný za odpověď. Díky Vejmola