Dobrý den. Od února jsem v PN (autonehoda ne vlastní vinou, pracovní úraz) a zřejmně ještě dlouho budu. Vzhledek k výplatě dávek od OSSZ (mají na to 30dní - proč?) jsem se dostal do dluhové pasti. Jsem zaměstanec a firma je pojištěná. Mohu požádat firmu o zálohové vyplacení ušlé mzdy a náhrad za léčení? (Plnění bude od pojišťovny viníka nehody, ale přes firemní pojišťovnu.) Jinak by se vyúčtování provedlo až po skončení PN. Pojišťovna tvrdí, že není problém, zaměstavatel ale tvrdí že to nelze. Prosím máte někdo nějakou zkušenost? Předem děkuji. P.S. Nevím zda mohu napsat jméno pojišťovny...
31. 7. 2013 19:36
Dobrý den. Od února jsem v PN (autonehoda ne vlastní vinou, pracovní úraz) a zřejmně ještě dlouho budu. Vzhledek k výplatě dávek od OSSZ (mají na to 30dní - proč?) jsem se dostal do dluhové pasti. Jsem zaměstanec a firma je pojištěná. Mohu požádat firmu o zálohové vyplacení ušlé mzdy a náhrad za léčení? (Plnění bude od pojišťovny viníka nehody, ale přes firemní pojišťovnu.) Jinak by se vyúčtování provedlo až po skončení PN. Pojišťovna tvrdí, že není problém, zaměstavatel ale tvrdí že to nelze. Prosím máte někdo nějakou zkušenost? Předem děkuji.
P.S. Nevím zda mohu napsat jméno pojišťovny...