Pročetla jsem si tu pár diskuzí a jsem z toho nešťastná. 1) Zaměstnanec má postižené dítě, se kterým je jeho žena doma. Tento zaměstnanec má každý měsíc mnoho doprovodů k lékaři (upozorňuji, že čerpá celou výši hodin, které pro doprovod lze). Zaměstnavateli se to přestává líbit, vysvětlila jsem mu, že dle ZP na to má zaměstnanec nárok. Ale - manželku má doma a nemá nikde napsáno/potvrzeno o nezbytnosti vyšetření. 2) Někteří zaměstnanci si vykládají nezbytně nutnou dobu k návštěvě lékaře na celý půl den - několikrát v měsíci.
7. 8. 2013 10:20
Pročetla jsem si tu pár diskuzí a jsem z toho nešťastná.
1) Zaměstnanec má postižené dítě, se kterým je jeho žena doma. Tento zaměstnanec má každý měsíc mnoho doprovodů k lékaři (upozorňuji, že čerpá celou výši hodin, které pro doprovod lze). Zaměstnavateli se to přestává líbit, vysvětlila jsem mu, že dle ZP na to má zaměstnanec nárok. Ale - manželku má doma a nemá nikde napsáno/potvrzeno o nezbytnosti vyšetření.
2) Někteří zaměstnanci si vykládají nezbytně nutnou dobu k návštěvě lékaře na celý půl den - několikrát v měsíci.
Jak toto řešit? Moc děkuji za rady