Hlavní navigace

Názor k dotazu VYÚČT. DPZČ-sleva od JiřinaH. - Re: VYÚČT. DPZČ-sleva Pokračujte tak, jak to děláte -...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2013 14:15

    JiřinaH. (neregistrovaný)

    Re: VYÚČT. DPZČ-sleva
    Pokračujte tak, jak to děláte - podepsal Prohlášení, nic nedoložil, k 1.1.2013 pobírá starobní důchod a nemá nárok od 2013 nárok na slevu na poplatníka. Podle tohoto stavu provedete VYúčtování zálohových daní a nemůžete nic po FÚ požadovat.
    Chce-li Váš zapomětlivý zaměstnanec slevu na invaliditu z důvodu souběhu nároku, musí předložit o tom potvrzení z FÚ, které si musí sám vyřídit.(existuje na to formulář FÚ,která na základě zaměstnancem předložených dokladů se spojí se sociálkou a rozhodne o tom, od kdy a do kdy bude mít nárok na slevu z důvodu invalidity. Pochybují, že mu to vystaví 3 roky dozadu, kdy by si pak mohl podat sám daňové přiznání , aby slevu využil. Měl-li ale kolem 10 tisíc, jak píšete, nic z toho stejně mít nebude(pokud neměl ještě jiné příjmy). Až přinese potvrzení z FÚ a zapíše si do Prohlášení změnu ( invaliditu), začnete mu ji dávat od měsíce následujícího po doručení zaměstnancem. Po skončení 2013 si může podat DP, kde podle potvrzení invaliditu uplatní.
    Vy si s tím hlavu lámat nebudete, jen vystavíte Potvrzení o zdanitelných příjmech po skončení roku, pokud Vás o to požádá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).