Dobrý den, plánuji přes příští léto rozjet menší výrobu a prodej limonády. Na malém stánku u nás v městečku. Jenže mám 21 let a ještě nikdy sem nepodnikal a navíc nemám ponětí ani kde začít. Konzultantka na úřadu práce se semnou bavit ani nechtěla protože nejsem nezaměstaný ale student a podle mě o tom stejně kulové věděla. Tak se chci stručně zeptat kde bych měl začít. Jedná se o jednoduchý prodej citronády, jen citron, cukr, zázvor a voda s ledem. Chci se zeptat jestli má někdo skušenosti co musím splňovat, jestli bude třeba nějaká hygienická prohlídka pracoviště, rozbor už hotového výrobku apod. Koncentrát bych vyráběl u nás doma, na místě bych jen naplnil nádobu a stáčel do kelímků. Potom co vlastně si musím vyřídit za živnostňák, jak je to s daněmi když nebudu mít registrační pokladnu. To je asi všechno, kdybych si na něco důležítého vzpoměl tak to sem dopíši, kdybyste věděli o něčem důležitém navíc tak mi to prosím taky napište třeba sem :) děkuji za odpovědi JP
25. 8. 2012 21:51
Dobrý den, plánuji přes příští léto rozjet menší výrobu a prodej limonády. Na malém stánku u nás v městečku. Jenže mám 21 let a ještě nikdy sem nepodnikal a navíc nemám ponětí ani kde začít. Konzultantka na úřadu práce se semnou bavit ani nechtěla protože nejsem nezaměstaný ale student a podle mě o tom stejně kulové věděla.
Tak se chci stručně zeptat kde bych měl začít.
Jedná se o jednoduchý prodej citronády, jen citron, cukr, zázvor a voda s ledem. Chci se zeptat jestli má někdo skušenosti co musím splňovat, jestli bude třeba nějaká hygienická prohlídka pracoviště, rozbor už hotového výrobku apod. Koncentrát bych vyráběl u nás doma, na místě bych jen naplnil nádobu a stáčel do kelímků.
Potom co vlastně si musím vyřídit za živnostňák, jak je to s daněmi když nebudu mít registrační pokladnu.
To je asi všechno, kdybych si na něco důležítého vzpoměl tak to sem dopíši, kdybyste věděli o něčem důležitém navíc tak mi to prosím taky napište třeba sem :) děkuji za odpovědi JP