Hlavní navigace

Definice příjmů / výdajů

  • (neregistrovaný)

    5. 2. 2013 12:30

    Zdravím,
    Je nějaký odborný termín pro příjmy z výdajů? Pokusím se jednoduše. Mám nějaký předpokládaný příjem z předpokládaného prodeje, tento příjem je jen odhad a může v reálu značně kolísat. Ale pak je příjem, který pochází z jistých výdajů. Tedy vím, že když prodám tolik, bude mě to stát tolik a vydělám tolik. Prostě nelze předpokládat kolik prodám, ale lze téměř s jistotou říct, kolik mě jakýkoliv prodej bude stát. Drbe mi to hlavou a mám dojem, že se tenhle příjem bude nějak odborně nazývat, tk jestli někdo prosím neporadí.

    1. varianta příjmů - předpoklad prodeje produktu - vychází z předpokládaných výdajů.
    2. varianta příjmů - jasný počet prodeje - přesné výdaje až po přijetí přesného příjmu.

    Prezentuji finanční plán, kde jsou výdaje na reklamu, zázemí společnosti atd. Tyto výdaje přinesou nějaké příjmy, ale mohou se v reálu značně lišit od plánu. Pak jsou ale výdaje, které jsou přímo závislé na prodeji. Tedy pokud nebude prodej, nebudou výdaje ani příjmy, pokud bude prodej, bude se vědět, jaké příjmy budou. Jednoduše řečeno, nevím kolik přinese reklama (1. varianta příjmu a výdajů) ale pokud prodám dvacet piv, vím, že kolik mě bude stát jejich prodej (2. varianta výdajů / příjmu).
    Existuje nějaká odborná definice těchto rozdílných příjmů/výdajů? Rád bych v byznys plánu tento cash-flow jasně definoval, neboť 40% cash-flow dělají právě ty "závislé" příjmy/výdaje, které nijak nenaruší chod společnosti, ať už bude prodej 10 ks či 10000ks.

    Snad mi bude rozuměno. Děkuji předem všem za rady.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).