Hlavní navigace

Názor k dotazu Jak odměňovat personalistu? od JiřinaH. - Re: Jak odměňovat personalistu? Viděla bych podstatný rozdíl mezi...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2007 16:21

    JiřinaH. (neregistrovaný)

    Re: Jak odměňovat personalistu?
    Viděla bych podstatný rozdíl mezi personalistou ( zpravidla
    dosti důležitým spojníkem mezi vedením a praktickou činností)
    a personalistkou ( zpravidla pilnou včelkou Májou ,která se často dozvídá věci na poslední chvíli ). Ne, vážně. Snad si nikdo nepovšimne ani těch mužských a ženských rodů :-)
    I z tohoto pohledu bych možná stanovovala úkoly- hlavně takové, které ten pracovník svou činností či nečinností opravdu ovlivní.
    Např. pan důležitý - záleží na situaci ve firmě, zda má dost kvalifikovaných lidí,jak hledá úspory,zlepšení práce, případné dotace
    a jak jsou úspěšná jednání vůči jiným firmám a úřadům . Včelka pak
    třeba hlídání termínů,jaká je spolupráce s ostatními navazujícími úseky ( mzdovka ),zájem o zajištění zastupitelnosti, taky mě nic nenapadá...protože snahy byly vždy, ale úskalí je ve srozumitelnosti ukolu, hodnocení , aby nebylo formální, musel by přímý nadřízený dobře znát problematiku . Takže vidím to po letitých zkušenostech černě - jako návrat do formálních časů - něco je na papíře a něco jiného je v životě. Ale neberte to , prosím osobně .:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).