Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 3. 2008 10:38
Dobrý den,
mohly byste mi prosím poradit, zda můžu uznat jako daňový náklad vyúčtování za plyn a elektřinu, které přišlo dříve (asi o dva měsíce) než byly vystaveny faktury za nákup bytů, které pronajímáme. Faktury byly vystaveny až po té, co došlo k zápisu do katastru.
A ještě prosím o radu, jak mám odepisovat byty, když část kupní ceny tvoří spoluvlastnický podíl na pozemku. Je má úvaha správná, když vstupní cenu o tento spoluvlastnický podíl ponížím?
A do třetice všeho dobrého. Od 1.4. se chceme stát plátci DPH. Jak mám zaúčtovat vyúčtovací fakturu, když zálohy byly hrazeny bez DPH. Můžu si uplatnit celé DPH a zálohy odečíst v ceně včetně DPH, tak jak byly hrazeny.
Moc děkuju za rady. S pronájmem bytů a s touto problematikou jsem nikdy nepracovala, tak se raději ptát, abych v tom nenadělala nějaké kopance.