Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 5. 2008 19:55
Dobrý den, v listopadu 2002 jsem uzavřela s Městem smlouvu o budoucím nájmu domu s ujednáním o budoucí smlouvě kupní na nemovitost. Složila jsem počáteční zálohu 600.000,- Kč a zbytek ceny splácím v pravidelnýh měsíčních splátkách. (Dům o který se jedná je postaven za účasti veřejných prostředků poskytntých ze státního rozpočtku a jednak za finanční účasti budoucího pronajímatele). Došlo ale k tomu že bych dům chtěla přenechat někomu jiného, smlouva uzavřená s městem to umožňuje v tom problém neni. Ale můj dotaz zní: pokud mi ta jiná osoba zaplatí odstupné (počáteční zálohu, pravidlené měsíční splátky plus věci ktré v domě zůstanou), musím tyto peníze zdanit jako příjem?
Pozn. v domě nemám trvalé bydliště, mám příjmy jen ze závislé činnosti. Děkuji za odpověď