Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 10. 2008 19:00
Prosím o radu, jak zaúčtovat doklad od leasing.společnosti na kurzovní rozdíl nájemného vzniklého rozdílem kurzů při leasingu v ČR v EUR vč.DPH:
Leasingová smlouva z ČR v EUR v r.2007 - kurz 27,610 Kč/EUR. V účetnictví zaúčtováno po celou dobu trvání leasingu tímto kurzem 27,610 Kč/EUR:
1.předpis splátek 381/325, kurz 27,610 Kč/EUR
2.úhrada splátek 325/221 + kurz.rozdíl 563 nebo 663 dle denního kurzu
3.zúčtování do nákladů 518/381, kurz 27,610 Kč/EUR
Leas.společnost nám zasílá daňové doklady vč.DPH na rozdíl nájemného vzniklého rozdílem kurzů vždy k aktuálnímu měsíci tj.na rozdíl původního kurzu ke dni sjednání leasing.smlouvy a k aktuálnímu dni tohoto roku včetně DPH.
! Prosím,poraďte, jak tyto daňové doklady účtovat.!
Účtovala jsem je na 563 nebo 663 a na 343 proti 325, ale toto není správně, jelikož na 325 mám účtován předpis splátky původním kurzem a kurz.rodíl mám zaúčtován v dokladu úhrady (výpis BÚ). Nyní jsem kontrolou účtu 325 zjistila, že to není správně.
Prosím, poraďte. Mnohokrát děkuji.