Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 11. 2008 9:40
Dobrý den,
od nového roku chci začít podnikat v oblasti specializovaný maloobchod. Půjde o nákup zboží v Německu. V jiném příspěvku jsem se dozvěděla, že nám nemají účtovat s DPH a já si pak DPH dopočítám sama. Tak se chci zeptat, jestli jsem to pochopila správně. Jestliže nám na faktuře uvedou DPH, tak už s DPH na vstupu nesmím počítat a celou částku včetně jejich DPH musím brát jako cenu zboží? I tak já budu muset odvést daň na výstupu?
Když nám DPH neuvedou, tak je to v pořádku a daň na vstupu dopočítám sama a pak další postup již normálně. Částka uvedená na faktuře je základ pro DPH nebo včetně DPH?
Můžu při účtování s eury a DPH vést jen daňovou evidenci nebo je třeba podvojné účetnictví? Pokud není nutnost podvojného, co by jste doporučili raději jako vhodnější způsob (daňovou ev./ podvojné)?
Děkuji moc za radu