Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
6. 12. 2008 21:32
dobrý večer, přečetla jsem si diskusi ke spoupracujícím osobám, přesto mám dotaz. Mé kamarádky plnoletý vyučený syn žije se svým otcem v domácnosti a nyní mi řekl že u svého otce je veden jako spolupracující osoba. Z hrůzou jsem zjistila, že není přihlasen na OSSZ a ZP a na FÚ nevím. Otec mu řekl, že to není třeba. Myslím si, že celá živnost je již několik roků ztrátová a obávám se, zda celá tato záležitost je výhodná akorát pro otce nikoliv pro syna a docela mám o syna obavu, protože si nechá vzdy neco nabulikovat a vlastně do účetnictví ani nevidí. Můžete mi prosím napsat, zda je výhodnější pro otce ho mít vedeného jako spolupr. osobu než jako zaměstnance a jakou to má vyhodu pro syna? děkuji za jakoukoliv radu