Dobrý den, už jsem se jednou ptala na tento problém ale opět jsme na narazili na něco co nás nutí opět ověřovat... Máme se zástupcem skupiny mandátní smlouvu na základě které jeho jménem můžeme "prodávat" jejich vystoupení a že jsme součástí skupiny. Problém je v tom že se potřebujeme dostat do snížené sazby DPH... vzhledem k tomu že většina kulturních zařízení není plátcem DPH a samozřejmě se brání vyššímu DPH - logicky se pořad prodraží. Ještě k tomu momentální finanční situace jen přispívá a pokud bychom měli účtovat v základní sazbě tak to můžeme rovnou zabalit.. Podle nás bychom mohli na základě této smoluvy spadat do SPK 92.31.21. - umělecké čisnnosti souborů... ale nevím zda je to právně správně.. Poradí mi někdo co s tím? Moc děkuji...
4. 3. 2009 10:23
Dobrý den,
už jsem se jednou ptala na tento problém ale opět jsme na narazili na něco co nás nutí opět ověřovat...
Máme se zástupcem skupiny mandátní smlouvu na základě které jeho jménem můžeme "prodávat" jejich vystoupení a že jsme součástí skupiny.
Problém je v tom že se potřebujeme dostat do snížené sazby DPH... vzhledem k tomu že většina kulturních zařízení není plátcem DPH a samozřejmě se brání vyššímu DPH - logicky se pořad prodraží. Ještě k tomu momentální finanční situace jen přispívá a pokud bychom měli účtovat v základní sazbě tak to můžeme rovnou zabalit..
Podle nás bychom mohli na základě této smoluvy spadat do SPK 92.31.21. - umělecké čisnnosti souborů... ale nevím zda je to právně správně..
Poradí mi někdo co s tím?
Moc děkuji...