Dobré ráno, prosím o pomoc, vyplatila jsem odměnu společníkovi s.r.o. za leden 2009 ve výši 1 tis. Kč. Dle konzultace s PSSZ (vedoucí) mi bylo řečeno, že pokud se jedná o odměnu společníkovi a ne vyplácení zisku musím odvést 28% důchodového pojištění (bez nemocenského-není pojištěn nemocenskya, a musím ho uvádět na přehledu. Stále jsem uváděla, že se jedná pouze o 1 tis. Kč /každý měsíc.) Tato konzultace byla řešena s PSSZ začátkem února 2009. Nedávno jsem konzultovala s kamarádkou mzdovou účetní a ta je jiného názoru: ZP % SP do 5.900,- Kč měsíčně nemusim za zaměstnance odvádět SP + nemusim ho uvádět na přehledu SP. Souhlasim s kamarádkou dle ČSSZ a poprosila bych, jak řešit zpětně leden 2009 (špatně odvedené SP + odvedená daň). Děkuji:-)
10. 3. 2009 1:29
Dobré ráno,
prosím o pomoc, vyplatila jsem odměnu společníkovi s.r.o. za leden 2009 ve výši 1 tis. Kč. Dle konzultace s PSSZ (vedoucí) mi bylo řečeno, že pokud se jedná o odměnu společníkovi a ne vyplácení zisku musím odvést 28% důchodového pojištění (bez nemocenského-není pojištěn nemocenskya, a musím ho uvádět na přehledu. Stále jsem uváděla, že se jedná pouze o 1 tis. Kč /každý měsíc.)
Tato konzultace byla řešena s PSSZ začátkem února 2009. Nedávno jsem konzultovala s kamarádkou mzdovou účetní a ta je jiného názoru:
ZP %
SP do 5.900,- Kč měsíčně nemusim za zaměstnance odvádět SP + nemusim ho uvádět na přehledu SP.
Souhlasim s kamarádkou dle ČSSZ a poprosila bych, jak řešit zpětně leden 2009 (špatně odvedené SP + odvedená daň).
Děkuji:-)