Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, jak řeším dph u faktur přijatých v případě jejich zaokrouhlení? Jsou dva případy: 1) dodavatel uvádí zaokrouhlení dph jako položku faktury, takže zokrouhlení pak ovlivní výši dph, pak sedí i rekapitulace na faktuře 2) dodavatel uvádí zaokrouhlení jen před částkou k úhradě, dph v zaokrouhlení zde není rozúčtována a rekapitulace tudíž nesouhlasí, protože v ní jsou uvedeny částky před zaokrouhlením Já se ptám, mám zde odečíst výši zaokrouhlení od základu, aby dph souhlasila s fakturou dodavatele? Ještě upozorňuji, že jsem osvč (samozřejmě plátce dpha účtuji v DE.
2. 7. 2011 12:24
Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit, jak řeším dph u faktur přijatých v případě jejich zaokrouhlení?
Jsou dva případy:
1) dodavatel uvádí zaokrouhlení dph jako položku faktury, takže zokrouhlení pak ovlivní výši dph, pak sedí i rekapitulace na faktuře
2) dodavatel uvádí zaokrouhlení jen před částkou k úhradě, dph v zaokrouhlení zde není rozúčtována a rekapitulace tudíž nesouhlasí, protože v ní jsou uvedeny částky před zaokrouhlením
Já se ptám, mám zde odečíst výši zaokrouhlení od základu, aby dph souhlasila s fakturou dodavatele?
Ještě upozorňuji, že jsem osvč (samozřejmě plátce dpha účtuji v DE.
díky moc!