Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
8. 9. 2009 13:41
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda může realitní kancelář držel moje peníze na svém účtu. V dubnu 09 jsem sjednal s RK rezervační smlouvu na koupi stavebního pozemku. Čytři měsíce jsme (občánské sdružení) vyběhávali potřebné dokumenty ke stavbě domu ( stav.povolení, IS atd.) Ve finální fázy nám realitní kancelář navýšila ceny pozemku (majitel navýšil cenu pozemku, real. kancelář měla exkluzivní smlouvu pouze na tři měsíce). Z důvodu navýšení ceny pozemku jsem písemnou formou odstoupil od rezervační smlouvy. Realitní kancelář mé žádosti vyhověla, od této doby marně čekám na svoji rezervační zálohy. Realitka se ohání s tím, že na vrácení peněz má 30 dní. Dále jsme se chtěl zeptat, zda může realitka si dát rezervační zálohy do účetnictví a odvést tím pádem DPH. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Marek Nezbeda