jako IT firma jsem zakoupil od firmy z USA program, který používám k podnikání. Jsem plátce DPH. Potíž je pouze v tom, že jako doklad firma standardně používá jen e-mail, kde jsou uvedeny tyto údaje :
1) Jméno firmy a přesná adresa 2) číslo objednávky 3) datum nákupu 4) jméno zboží (programu) 5) částka v USD 6) u položky daň je 0 (i když jsem firmě v registraci na webshopu nepsal moje DIČ, uvedl jsem, že jde o firmu - na DIČ nebyla rubrika) 7) částka celkem (stejná jako v bodě 5) - daň je 0 8) Moje jméno firmy 9) moje adresa 10) link na stažení software přes internet
Jde o nákup software formou stažení.
DOTAZ : je na závadu, že tam není ani jejich daňové číslo a hlavně ne můj DIČ ?
Jinak jsem předpokládal, že v korunovém přepočtu dodaním a daň si hned zase odečtu.
Mám ale nárok, když není na dokladu můj DIČ a nemám šanci ho získat ? Smím si ho dopsat ? Ale to se dle §32 odst 2. dá jen u sazby daně, její výše a data zápisu ...
1. 12. 2009 2:15
Zdravím všechny. Mám tento dotaz :
jako IT firma jsem zakoupil od firmy z USA program, který používám k podnikání. Jsem plátce DPH. Potíž je pouze v tom, že jako doklad firma standardně používá jen e-mail, kde jsou uvedeny tyto údaje :
1) Jméno firmy a přesná adresa
2) číslo objednávky
3) datum nákupu
4) jméno zboží (programu)
5) částka v USD
6) u položky daň je 0 (i když jsem firmě v registraci na webshopu nepsal moje DIČ, uvedl jsem, že jde o firmu - na DIČ nebyla rubrika)
7) částka celkem (stejná jako v bodě 5) - daň je 0
8) Moje jméno firmy
9) moje adresa
10) link na stažení software přes internet
Jde o nákup software formou stažení.
DOTAZ : je na závadu, že tam není ani jejich daňové číslo a hlavně ne můj DIČ ?
Jinak jsem předpokládal, že v korunovém přepočtu dodaním a daň si hned zase odečtu.
Mám ale nárok, když není na dokladu můj DIČ a nemám šanci ho získat ? Smím si ho dopsat ? Ale to se dle §32 odst 2. dá jen u sazby daně, její výše a data zápisu ...