Vyčerpání podpůrčí doby

• (neregistrovaný)

5. 1. 2010 16:31

Vyčerpání podpůrčí doby pro výplatu nemocenského.

Momentálně se nacházím na PN od 3.8.2009 a dosud trvá, dostala jsem dopis dne 21.12.2009, že mi končí podpůrčí doba 14.1.2010
    Jelikož jsem byla na nemocenské také v období 29.8.2008 - 31.3.2009 (jiná diagnoza) než nyní, tak se tyto dny sčítají údajně dohromady. Nedostala jsem ale jiné upozornění než jen toto dne 21.12.2009. Byla jsem ihned řešit vše s mou lékařkou a také na OSSZ kde mi byl dán formulář na vyplnění -Žádost o prodloužení podpůrčí doby. Momentálně ale mě léči zároveň dva lékaři a záleží zda podstoupím operaci nebo ne, rozhodnutí by bylo dne 12.1.2010. jak ale mám toto vše stihnout když jsem nedostala žádné jiné upozornění něž právě jen to z 21.12.2009 a nemohu nyní vědět co bude pokračovat dále za léčba? Na OSSZ mi bylo řečeno, že po odeslání vyplněného formuláře a zaslaných dokumentů od lékařky u které jsem na PN, toto bude posláno ke komisi a ta rozhodne zda mi bude prodloužena podpůrčí doba. Bylo mi ale řečeno že během toho i když budu na nemocenské a třeba i na operaci, tak po dobu nejméně 2 měsíce nedostanu vůbec žádné vyplácení nemocenské? Jak je toto možné, když nemocenská mi pokračuje a jsem v léčbě? Co udělat v tomto případě,když nejsem ještě doléčená apod.? děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).