Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
6. 1. 2010 9:16
Dobrý den, v loňském roce jsem otevřela internetový obchod, kde prodávám výrobky vlastní výroby i výrobky které nakupuji u výrobců a potom prodávám, obchod provozuji při zaměstnání.
Mám několik dotazů, jen se chci ujistit, že budu mít v pořádku a na nic nezapomenu.
1. K 31 12.2009 provedu inventuru,jednak zboží /např. klíčenky.../
materiálu /drátky,sponky,úchyty,prostě materiál k mé vlastní výrobě/ a potom mám vlastní vyrobené výrobky /je jich málo cca20/
nejsem si jistá oceněním vlastních výrobků...ostatní protože jsem neplátce DPH mám v cenách nákupních vč. DPH
Mám provedenou kalkulaci, na jednotlivé výrobky, tak jsem si myslela, že mohu použít tu....???
2. V roce 2009 jsem ve ztrátě a tu mohu uplatnit v dalších 5 letech, ale nejsem si jistá jak přesně....např. ztráta je 12.000,--
mohu jí celou uplatnit v příštím roce nebo to bude 1/5 tj. 2.400 každý rok..???
Děkuji za odpověď.
Jarka