Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
12. 1. 2010 10:48
Dobry den,dostal se mi do rukou pripad,kdy slecna dostudovala SŠ, na podzim nastoupila dalkove na VŠ, mezitim se z nejakeho duvodu prihlasila na ÚP a v pulce rijna 2009 si zridila ŽL. Zalohy na SP,ZP neplatila. a ted dotazy:
1) kdyz 1.rok nemusi platit zalohy, tak ten 1.rok se vztahuje na r.2009 nebo od zalozeni ŽL, tj. od 15.10.2009 do 09/2010, asi ta varianta prvni ze?
2) tzn. ze od r.2010 ( po vypoctu DPFO a prehledů zp,sp) by musela jiz platit zalohy ikdyz jako za studentku to za ni plati stat? pokud ano, jake je minimum pro studenta? slysela jsem neco o 80%.
3) pokud se jiz jednou prihlasila na ÚP, nyni kvuli ŽL je odhlasena a kdyz zrusi i ŽL, bude za ni SP,ZP opet platit stat?nebo musi na ÚP ?
4) jeji vydelek za 3mes.podnikani cini nakych 58430kc. na zp mi vysel doplatek cca 1500-2tis a na sp neco pres 5tis, je to mozny ze sp je tak vysoke?i na studenta?