Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
28. 1. 2010 19:30
Dobrý den, mám několik otázek o dani z nemovitosti a byl bych vděčný za každou odpověď. Veškeré otázky se týkají daně ze staveb - konkrétně bytu.
1.) vlastním garážové stání, které je v prvním podlaží bytového domu. Vlastnictví je vyřešené jako spoluvlastnictví na jedné nebytové jednotce. Zajímalo by mě, zda-li mám přiznávat v daňovém přiznání svůj podíl nebo je to součástí koeficientu 1,2, který upravuje výměru bytové jednotky. V případě, že přiznám svůj podíl, přepočítávám výměru tohoto podílu koeficientem 1,2? A jakou pak použiji sazbu? 4 Kč/m2?
2.) V případě, že bych vlastnil samostatnou bytovou jednotku garáž, přepočítával bych výměru této jednotky koeficientem 1,2? A jakou bych pak použil sazbu? 4 Kč/m2?
3.) Když spoluvlastním pozemek, na kterém je venkovní stání pro bytový dům, přiznávám svou část, kterou spoluvlastním? Vzniká zde pak riziko, že když budu jediný kdo tuto část přizná, bude mě finanční úřad považovat za prostředníka mezi nim a ostatními spoluvlastníky a budu muset třeba uhradit celou daň sám?
4.) V případě, že s převodem bytového domu byly převedeny i pozemky náležící k bytu, které jsou veřejně přístupné, přiznávám rovněž svůj spolupodíl na těchto pozemcích?
Byl bych moc vděčný i za každou dílčí odpověď, moc děkuji.