Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
2. 2. 2010 11:17
Dobrý den, jsem trošku v koncích a potřebovala bych radu. V majetku mám sw (zařazený 3.1.2005 - odepisován byl 36 měsíců). Nyní v lednu byla přikoupena přístupová licence na 1 počítač (byl přijat nový zamětnanec) v hodnotě 26000 Kč. Takže asi mám možnost volby: 1)buď to dám rovnou do nákladů jako "malé technické zhodnocení"
2) nebo tento nákup budu považovat za TZ a přiřadím ho k již odepsanému sw - odpis by měl být 18 měsíců.
Teď ale ještě nevím toto: firma platí na základě smlouvy udržovací poplatek (poplatek za údržbu a vývoj sw). Jedná se o 220 kč na 1 počítač - v této ceně jsou zahrnuty běžné úpravy sw - tz: že pokud si my sami neobjednáme nějakou úpravu na zakázku přímo jen pro nás, můžeme průběžně aktualizovat svůj sw, s tím, že nejvíce úprav je vždy na přelomu roku. Nemáme tedy vlastně již žádnou fa za klasický update sw. Tyto poplatky při 4 počítačích budou za rok činit 10 560 Kč. Nevím, zda tyto poplatky mám také považovat za TZ nebo nikoli. Se sw fakt dost bojuju a tak bych byla vděčná za jakékoli odkazy na nějaké články či radu. Moc děkuji všem