dobrý den, prosím zkušené o radu, jakou částku strhnout zaměstnanci za oběd. Do podniku nám dováží jiná firma obědy ve várnicích - 10%DPH. V jídelně je zaměstnankyně našeho podniku vydává zaměstnancům. Takže cenu oběda ponížím o 10% - výsledná cena v našem případě 50,-Kč. Z této částky jde 55% do nákladů podniku, příspěvek FKSP je 20% a zaměstnanec platí 25% , to znamená 12,50Kč. Mám tuto částku navýšit o 20% protože oběd je zam-ci vydáván, tudíž služba, nebo by se to bralo jako služba jen kdyby to vydával pracovník firmy která obědy dováží? Děkuji moc.
4. 2. 2010 8:31
dobrý den, prosím zkušené o radu, jakou částku strhnout zaměstnanci za oběd. Do podniku nám dováží jiná firma obědy ve várnicích - 10%DPH. V jídelně je zaměstnankyně našeho podniku vydává zaměstnancům. Takže cenu oběda ponížím o 10% - výsledná cena v našem případě 50,-Kč. Z této částky jde 55% do nákladů podniku, příspěvek FKSP je 20% a zaměstnanec platí 25% , to znamená 12,50Kč. Mám tuto částku navýšit o 20% protože oběd je zam-ci vydáván, tudíž služba, nebo by se to bralo jako služba jen kdyby to vydával pracovník firmy která obědy dováží? Děkuji moc.