>>Handikepovaný sportovec-podnikatel v blasti propagae >>a >>reklamy-fyzická osoba při účasti na závodech (kde >>zajišťuje reklamu firmám, se kterými má smlouvu) >>využívá >>pomoci jiného bčana(kamaráda). Ten za poskytnutí >>pmoci-služby nepožaduje žádnou odměnu, jen za něj >>podnikatel-sportovec hradí náklady spojené se závodem >>(doprava, ubytování, strava). Domnívám se, aby >>sportovec >>podnikatel mohl dát tyto náklady do svých daňově >>uznatených >>nákladů, měli by mít tyo dvě osoby mezi sebou >>uzavřenou smlouvu. Stále pátrám a nedaří se mi nic na >>tuto >>spolupráci napasovat. Poradíte, prosím? > >Dle mého názoru je asi nejjednodušší uzavřít s >kamarádem dohodu o provedení práce ve výši všech nákladů + >15% srážková daň nebo záloha na daň. Jako sjednaný >pracovní úkol bych napsala třeba výpomoc při realizaci >zakázky . Jen musím dodržet podmínku maximálně 150 hodin >za rok. Nepotřebuji k tomu žádné doklady z hotelu ani >jízdenky, celková částka může být jakkoli vysoká. Vše >je daňový náklad včetně stravy. A je >klid. >http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast3.aspx Mě právě také napadla DPP. Měla jsem v úmyslu dát do dohody nějakou malou odměnu a v textu DPP uvést, že "kamarádovi-zaměstnanci" bude vyplácena tato odměna a dále za něj budou hrazeny veškeré náklady spojené s cestou a pobytem. Jen nevím, zda postačí tato formulace v DPP na to, aby náklady byly daňově uznatelné. Ještě jednou děkuji.
21. 9. 2010 8:45
>>Handikepovaný sportovec-podnikatel v blasti propagae
>>a
>>reklamy-fyzická osoba při účasti na závodech (kde
>>zajišťuje reklamu firmám, se kterými má smlouvu)
>>využívá
>>pomoci jiného bčana(kamaráda). Ten za poskytnutí
>>pmoci-služby nepožaduje žádnou odměnu, jen za něj
>>podnikatel-sportovec hradí náklady spojené se závodem
>>(doprava, ubytování, strava). Domnívám se, aby
>>sportovec
>>podnikatel mohl dát tyto náklady do svých daňově
>>uznatených
>>nákladů, měli by mít tyo dvě osoby mezi sebou
>>uzavřenou smlouvu. Stále pátrám a nedaří se mi nic na
>>tuto
>>spolupráci napasovat. Poradíte, prosím?
>
>Dle mého názoru je asi nejjednodušší uzavřít s
>kamarádem dohodu o provedení práce ve výši všech nákladů +
>15% srážková daň nebo záloha na daň. Jako sjednaný
>pracovní úkol bych napsala třeba výpomoc při realizaci
>zakázky . Jen musím dodržet podmínku maximálně 150 hodin
>za rok. Nepotřebuji k tomu žádné doklady z hotelu ani
>jízdenky, celková částka může být jakkoli vysoká. Vše
>je daňový náklad včetně stravy. A je
>klid.
>http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast3.aspx
Mě právě také napadla DPP. Měla jsem v úmyslu dát do dohody nějakou malou odměnu a v textu DPP uvést, že "kamarádovi-zaměstnanci" bude vyplácena tato odměna a dále za něj budou hrazeny veškeré náklady spojené s cestou a pobytem.
Jen nevím, zda postačí tato formulace v DPP na to, aby náklady byly daňově uznatelné.
Ještě jednou děkuji.