zkusím ještě jednou požádat o radu - nějak se z toho nemohu vymotat - prosím jak je definována stavba pro účely zákona o daních z příjmů ? (§26 odst. 2 písm.c) - jde mi o to, jestli musí být pevně spojená se zemí, tj. základ nebo je to vše, co se postaví případně smontuje atd. nemohu to nikde najít. Jde mi o to, když postavím jednoduchý přístřešek - bez základů, jen trámy a střecha, zda se jedná o stavbu a bude zařazen do hm.majetku (i když hodnota stavby nepřekročí 40.000) nebo zda se může jednat o drobný májetek a můžu účtovat přímo do nákladů. Děkuji moc, včera mi zde jedna dobrá duše poradila ale bohužel také toto nevěděla, dneska jsem hledala ještě i jinde, ale nic moc jsem neobjevila. Díky za každý nový poznatek
30. 9. 2010 11:40
Dobrý den,
zkusím ještě jednou požádat o radu - nějak se z toho nemohu vymotat - prosím jak je definována stavba pro účely zákona o daních z příjmů ? (§26 odst. 2 písm.c) - jde mi o to, jestli musí být pevně spojená se zemí, tj. základ nebo je to vše, co se postaví případně smontuje atd. nemohu to nikde najít.
Jde mi o to, když postavím jednoduchý přístřešek - bez základů, jen trámy a střecha, zda se jedná o stavbu a bude zařazen do hm.majetku (i když hodnota stavby nepřekročí 40.000) nebo zda se může jednat o drobný májetek a můžu účtovat přímo do nákladů.
Děkuji moc, včera mi zde jedna dobrá duše poradila ale bohužel také toto nevěděla, dneska jsem hledala ještě i jinde, ale nic moc jsem neobjevila.
Díky za každý nový poznatek