Platím si soukromé živ. pojištění 500,-/měsíčně, v této částce je zahrnuto život.pojištění + spoření. Jelikož je tam i to spoření tak jsem si nikdy při RZD nemohla snížit základ daně o zaplacené pojistné. Ve smlouvě mám uvedeno, že mužu vybírat z této pojistky po určité době tzv. mimořadné výběry. Teď jsem tak provedla a na potrvrzení o výběru jsem si pod čarou přečetla mj.že bych si o tuto částku měla zvýšit základ daně. Osobně si myslím, že toto spoření není předmětem daně a jelikož jsem si ani o pojistné nikdy nesnižovala základ daně , tak ani teď ho o tuto částku nebudu navýšovat. Chápu správně? Myslí si, že to tam měli všeobecně uvedeno pro případy, kdy někdo předčasně ukončuje smlouvu a bylo mu vyplaceno odbytné a předchozí roky si o pojistné snižoval základ daně, tak teď by to musel dodanit.
5. 10. 2010 15:03
Platím si soukromé živ. pojištění 500,-/měsíčně, v této částce je zahrnuto život.pojištění + spoření. Jelikož je tam i to spoření tak jsem si nikdy při RZD nemohla snížit základ daně o zaplacené pojistné. Ve smlouvě mám uvedeno, že mužu vybírat z této pojistky po určité době tzv. mimořadné výběry. Teď jsem tak provedla a na potrvrzení o výběru jsem si pod čarou přečetla mj.že bych si o tuto částku měla zvýšit základ daně.
Osobně si myslím, že toto spoření není předmětem daně a jelikož jsem si ani o pojistné nikdy nesnižovala základ daně , tak ani teď ho o tuto částku nebudu navýšovat.
Chápu správně? Myslí si, že to tam měli všeobecně uvedeno pro případy, kdy někdo předčasně ukončuje smlouvu a bylo mu vyplaceno odbytné a předchozí roky si o pojistné snižoval základ daně, tak teď by to musel dodanit.