Dobrý den! Podnikatel loni zkolaudoval truhlářskou dílnu se 3 byty (DPH uplatňoval při stavbě, objekt zařadil do majetku). Letos jsem jeho účto převzala a on začal byty pronajímat - soukromým osobám, takže bez DPH. Předpokládám, že tato částka bude v řádku č.50 přiznání DPH. Teď mi jde na DPH na vstupu. To co souvisí s truhlářství, DPH uplatním. To co souvisí s byty, DPH neuplatním. Ale co souvisí s byty i truhlárnou - můžu buď použít koeficient, nebo DPH také neuplatnit? (elektřina, otop...) Nebo koeficient MUSÍM použít? Nikdy jsem podobný případ neřešila, tak prosím nasměrovat. Děkuji!
8. 10. 2010 8:04
Dobrý den!
Podnikatel loni zkolaudoval truhlářskou dílnu se 3 byty (DPH uplatňoval při stavbě, objekt zařadil do majetku). Letos jsem jeho účto převzala a on začal byty pronajímat - soukromým osobám, takže bez DPH.
Předpokládám, že tato částka bude v řádku č.50 přiznání DPH.
Teď mi jde na DPH na vstupu. To co souvisí s truhlářství, DPH uplatním. To co souvisí s byty, DPH neuplatním.
Ale co souvisí s byty i truhlárnou - můžu buď použít koeficient, nebo DPH také neuplatnit? (elektřina, otop...) Nebo koeficient MUSÍM použít?
Nikdy jsem podobný případ neřešila, tak prosím nasměrovat.
Děkuji!