Jelikož mi zatím nikdo neodpověděl na můj dotaz,obracím se znova s žádostí o pomoc!!! Spěchá! Předem děkuji.
Společnost B, která je jediným společníkem ve společnosti A, prodala obch.podíl 200000 Kč ve společnosti A fyzické osobě za úplatu 211000 Kč. Smlouva o převodu podílu.
Společnost A zapůjčila společnosti B již dříve částku 200000Kč, ze které bylo splaceno 22000Kč.Tudíž zůstávala pohledávka za společností B ve výši 178000 Kč z titulu nesplacené půjčky. Tuto pohledávku převedla společnost A na fyzickou osobu za 100% úplatu splatnou do 28.7.2011. Společnost B udělala vzájemný zápočet pohledávek a závazků s fyzickou osobou. Rozdíl 33000 fyzická osba uhradila v hotovosti společnosti B. Prosím o pomoc zkušené účtaře, jelikož si nevím rady se zaúčtováním ve společnosti A. A abych nezapoměl ,společnost B vyúčtovla společnosti A náklady na převod společnosti ve výši 9286 Kč. Tyto společnost A uhradila hotově. Prosím tedy o fundovanou radu,spěchá. Děkuji.
11. 10. 2010 14:26
Jelikož mi zatím nikdo neodpověděl na můj dotaz,obracím se znova s žádostí o pomoc!!! Spěchá! Předem děkuji.
Společnost B, která je jediným společníkem ve společnosti A, prodala obch.podíl 200000 Kč ve společnosti A fyzické osobě za úplatu 211000 Kč. Smlouva o převodu podílu.
Společnost A zapůjčila společnosti B již dříve částku 200000Kč, ze které bylo splaceno 22000Kč.Tudíž zůstávala pohledávka za společností B ve výši 178000 Kč z titulu nesplacené půjčky.
Tuto pohledávku převedla společnost A na fyzickou osobu za 100% úplatu splatnou do 28.7.2011.
Společnost B udělala vzájemný zápočet pohledávek a závazků s fyzickou osobou.
Rozdíl 33000 fyzická osba uhradila v hotovosti společnosti B.
Prosím o pomoc zkušené účtaře, jelikož si nevím rady se zaúčtováním ve společnosti A.
A abych nezapoměl ,společnost B vyúčtovla společnosti A náklady na převod společnosti ve výši 9286 Kč. Tyto společnost A uhradila hotově.
Prosím tedy o fundovanou radu,spěchá. Děkuji.