Hlavní navigace

Vedení účetnictví baru

  • (neregistrovaný) 77.240.176.---

    7. 7. 2011 8:19

    Prosím o radu ohledně vedení účetnictví baru.
    1.Podnikatel je OSVČ a kromě klasického baru bude mít i kuchyni. Vede DE. Dříve, když měl pouze bar, jsem přijímala jako zboží a proti tomu jsem měla tržby za zboží. V kuchyni je to materiál? Jaké proti tomu jdou tržby, za služby?
    Stane se i plátcem DPH. Za jídlo v kuchyni je i 20% DPH? A jak je tomu v baru?
    Jakým způsobem bych měla žádat tržby? Jako soupis denně?
    Ohledně inventury na konci roku - pokud mi udělá seznam zboží na skladu, tak jakou cenou ohodnotím, abych věděla stav zásob?

    2. Podnikatel je s.r.o. Vede PÚ, nevede sklad. Bude mít pouze bar.
    Zboží se bude přijímat na 501? A proti tomu 604?
    Jak s DPH? Tržby také nějaký denní soupis?
    Jak s tou inventurou? Musí se dělat, když se PÚ vede metodou B?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).