Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
9. 11. 2011 14:21
Převzala jsem účetnictví po své kolegyni. Máme zaměstnankyni na DPČ. První DPČ s ní byla uzavřena od 1.9.2010 do 31.12.2010. Druhá DPČ s ní byla uzavřena od 6.1.2011 do 31.12.2011. Jediné, co jsem našla ohledně ohlášení na zdravotní pojišťovnu je přihlášení k 1.9.2011. Nicméně tato zaměstnankyně od ledna do června neměla hrubou mzdu vyšší než 2000 Kč, v červenci a v srpnu ano a v září a říjnu měla nulovou hrubou mzdu. To se tam snad mají dělat přihlášky a odhlášky nebo ne? Za období 2009 až květen 2011 jsme měli letos od její pojišťovny kontrolu a žádné pochybení v oznamovací povinnosti nenašli. Mám tedy dělat dodatečné přihlášky a odhlášky nebo to radši nechat být a odhlásit jí k 31. 12. 2011.
Podobně to máme ještě u jiného zaměstnance, ale ten je evidovaný u jiné pojišťovny. Co byste mi radili?