Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
18. 1. 2012 9:13
Dobrý den, jak opravujete prosím neoprávněně uplatňované daň.zvýhodnění na dítě. Z-ec uplatňoval celý rok 2011 slevu na dítě, doložil potvrzením zaměstnavatele manželky. Dnes přišlo usnesení o exekučním výživném, kontaktovala jsem jeho manželku ohledně čísla účtu, kam budu výživné posílat a mimo jiné sdělila, že jsou v rozvodovém řízení, od ledna loňského roku se přestěhovala, dítě má v péči ona, nesdílí spolu domácnost a chtěla by uplatnit za loňský rok slevu na dítě ona, pokud to bude možné. S ním budu mluvit odpoledne. Já bych byla pro daňové přiznání, aby si podali oba, on doplatí,ona dostane. Nevím co s tím, v první řadě on musí zrušit slevu na dítě, já mu ji rušit nemůžu jen proto, že jeho exmanželka říká, že spolu rok nežijí, nemůžu vědět, jestli na dítě neplatil, nestřídali se v péči ... jak byste to řešili vy ? Děkuji