Dobrý den, mohl byste mi někdo poradit? Nyní v únoru jsem zjistila, že zaměstnanec od září 2011 měl služební auto k soukromým účelům. Nedávali jsme mu do mzdy od září do prosince 2011 povinné 1% z ceny auta. Nyní v únoru jsme podali opravné přehledy na sociálku, na zdravotní pojišťovnu, vyúčtování daně teprve budeme dělat, vše doplatili. Chybějící částky na SP, ZP a daň jsme ještě zaúčtovali do starého roku 2011 pod jednou částkou na SP, jednou částkou na ZP, jednou částkou na daň (nikoliv po měsících). Se zaměstnancem jsme se domluvili, že mu budeme postupně srážet ze mzdy. Zaměstnanec si nežádá o roční zúčtování daně, již na konci ledna jsem mu vydala potvrzení o zdanitelných příjmech. Nyní toto potvrzení musím opravit o částky, které jsme dodatečně zaúčtovali do starého roku? Řádek 1 - úhrn zúčtovaných příjmů navýším o používání auta za příslušné měsíce? Řádek č. 2, příjmy které byly vyplaceny do 31.12.2012 - tam zůstane to, co bylo skutečně vyplaceno a řádek 9 skutečně sražená záloha na daň také? Případně co vše se bude měnit? Děkuji moc za radu.
14. 2. 2012 14:13
Dobrý den,
mohl byste mi někdo poradit? Nyní v únoru jsem zjistila, že zaměstnanec od září 2011 měl služební auto k soukromým účelům. Nedávali jsme mu do mzdy od září do prosince 2011 povinné 1% z ceny auta. Nyní v únoru jsme podali opravné přehledy na sociálku, na zdravotní pojišťovnu, vyúčtování daně teprve budeme dělat, vše doplatili. Chybějící částky na SP, ZP a daň jsme ještě zaúčtovali do starého roku 2011 pod jednou částkou na SP, jednou částkou na ZP, jednou částkou na daň (nikoliv po měsících). Se zaměstnancem jsme se domluvili, že mu budeme postupně srážet ze mzdy. Zaměstnanec si nežádá o roční zúčtování daně, již na konci ledna jsem mu vydala potvrzení o zdanitelných příjmech. Nyní toto potvrzení musím opravit o částky, které jsme dodatečně zaúčtovali do starého roku? Řádek 1 - úhrn zúčtovaných příjmů navýším o používání auta za příslušné měsíce? Řádek č. 2, příjmy které byly vyplaceny do 31.12.2012 - tam zůstane to, co bylo skutečně vyplaceno a řádek 9 skutečně sražená záloha na daň také? Případně co vše se bude měnit?
Děkuji moc za radu.