Videa z Youtube na vlastnim webu

• 29. 1. 2012 22:36

Zdravim,

zajimalo by mne zda je legalni embedovat videa z Youtube a vkladat je na svuj web? Podle podminek Youtube http://www.youtube.com/t/terms by to melo byt legalni, ale cetl jsem v ruznych diskuzich i opacne nazory.

Cituji cast podminek:
    Viz podminky Youtube:8. Práva, na která poskytujete licenci8.1 Při zasílání nebo zveřejňování Obsahu na YouTube udělujete:společnosti YouTube celosvětovou, nevýhradní, bezplatnou a převoditelnou licenci (s právem poskytnout sublicenci) k použití, reprodukci, rozšiřování, vytvoření odvozených děl, zobrazování a předvádění takového Obsahu v souvislosti s poskytováním Služby a jinak v souvislosti s poskytováním Služby a obchodní činností společnosti YouTube, zejména k propagaci a redistribuci části nebo celé Služby (a z ní odvozených děl) v jakýchkoliv mediálních formátech a prostřednictvím jakýchkoliv mediálních kanálů;každému uživateli Služby celosvětovou, nevýhradní a bezplatnou licenci k přístupu k vašemu Obsahu prostřednictvím Služby a k použití, reprodukci, rozšiřování, vytvoření odvozených děl, zobrazování a předvádění takového Obsahu v rozsahu umožněném funkcemi Služby a souladu s těmito Podmínkami.

Zajimalo by mne tedy, jestli si muzu na svuj web vkladat videa z Youtube.Protoze uzivatel, ktery na Youtube vlozil video souhlasil s podminkami Youtube a tudiz i s poskytnutim sublicenci pro dalsi sireni. Kdoo nese zodpovednost, kdyz embeduji video? Ja, Youtube?

Pripadne jake mi hrozi sankce? Jak se mohu temto sankcim vyvarovat? A nebo kde muzu koupit licenci, protoze jinak si neumim vysvetlit jak mohou fungovat weby jako videacesky.cz, loupak.cz apod.

Dekuji za odpoved

[/color]

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).