Hlavní navigace

RD a nástup k jinému zaměstnavatele

  • (neregistrovaný)

    16. 11. 2012 20:51

    Dobrý večer,

    prosím o radu. RD mi končí 29.11.2012, k 31.8.2012 jsem ukončila pracovní poměr u bývalého zaměstnavatele a od 1. září jsem nastoupila do jiného zaměstnání. Dítě mi chodí do školky na povolených 5 dní v měsíci (abych nepřišla o RP).Rodičovský příspěvek čerpám, jak je to se ZP a SP,který mi teď platí nový zaměstnavatel? "Platím" si ho 2x (zaměstnavatel - stát). Děkuji moc za radu

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2012 23:22

      markov (neregistrovaný)

      Re: RD a nástup k jinému zaměstnavatele
      Předpokládám, že 29.11. Vám končí pobírání rodičovského příspěvku, protože rodičovská dovolená je název volna u zaměstnavatele a s rodičovským příspěvkem nesouvisí - a nějak si nedokážu představit, že jste 1.9. nastoupila k novému zaměstnavateli, abyste u něj čerpala rodičovskou dovolenou ... Je to tak? U nového zaměstnavatele od 1.9. pracujete a současně pobíráte rodičovský příspěvek?
      V případě rodičovského příspěvku neplatíte sociální pojištění, co se týká RP a zdravotního pojištění, tak spadáte do kategorie plátců, za které je plátcem pojistného stát a neplatí pro Vás minimální vyměřovací základ (8.000 Kč). V praxi to znamená, že zdravotní pojištění platíte jen ze svého skutečného výdělku, stejně tak sociální pojištění. Neplatíte nic 2x.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).