Hlavní navigace

Nemoceenská + příjem

  • 20. 11. 2012 7:16

    Obchodní zástupce má ohodnocení - základ + prémie, (tzv. rabat za objednávky). Pokud je dlouhodobě na nemocenské, nemohu mu tyto prémie vyplatit, je to tak? 1. se mu sníží vyloučená doba a 2. když nepracuje, nemůže mít příjem?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2012 7:37

      jasná (neregistrovaný)

      Re: nemoceenská + příjem
      Pokud bere nějaké prémie za nějaký rabat z objednávek, pak mu je můžete vyplatit. Jde o to, že nesmí pracovat. Pokud mu ale budete něco vyplácet, pak dny nemoci nebudou na ELDP ve vyloučené době, tak je třeba promyslet, zda se oplatí něco vyplácet v době nemoci.
      Ono ale záleží na tom, jak to máte sepsané, aby se nejednalo o nevyplacení části mzdy na kterou má zaměstnanec nárok.

    • 20. 11. 2012 7:45

      Zdenale

      Re: nemoceenská + příjem
      Minulý měsíc jsem mu vysvětlila vyloučenou dobu a domluvili jsme se na výplatě v dalším měsíci, ale vypadá to, že se mu to zalíbilo pracovat z domu a brát nemocenskou :-)

    • 20. 11. 2012 7:48

      jasná (neregistrovaný)

      Re: nemoceenská + příjem
      Tak takhle by to nešlo - pracovat z domu a brát nemocenskou. Já jsem myslela, že to je provize z dřívějších objednávek. Takže nic nevyplácet, pokud to je za současnou práci.

    • 20. 11. 2012 12:34

      Lenka F. (neregistrovaný)

      Re: nemoceenská + příjem
      Teď jsme měli podobný případ, ale nešlo o celý měsíc nemocenské. Jeden z majitelů firmy byl nemocný do 25. 10., na zbylé dny v měsíci měl vypsané k zákl. platu ještě poměrně vysoké prémie (doma vyřizoval neodkladné záležitosti). Nelíbilo se mi to, raději bych to viděla až v příštím měsíci, ale jako pouhá mzdová účetní s tím nic nenadělám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).