Ve stáku jsem prodával už několikrát a řezničil jsem tam taky :) ale žádné odborné vzdělání nemám a praxi taky ne, maximálně rybářský lístek. A kontrolou čoiky jsme prošli, oni kontrolují jen jestli je dobrá váha a jestli se nešidí. Ale to jsem byl jenom brigádník nevím jak je to když chci svůj vlastní stánek na živnost.
Na prodej kaprů potřebujete, jak uvádí pan Říha, živnost Hostinská činnost - pokud nejste vyučen a ani nemáte 6 let praxi, lze využít institut odpovědného zástupce, tedy někoho, kdo tuto odbornou způsobilost splňuje. Nicméně na tom stánku by pak měl i nějakým způsobem fungovat, ne jen papírově.
K prodeji kaprů dále potřebujete Stanovení veterinárních podmínek sezónního prodeje ryb živých (příslušná veterinární správa), musíte mít zajištěn odvoz a likvidaci konfiskátu živočišného původu (společnost, která se tím zabývá), potvrzení o posledním sádkování ryb (při převzetí ryb) a obsluhující personál by měl mít zdravotní průkazy. Pokud budete mít stánek umístěn na veřejném prostranství (což asi ano), tak ještě zaplacení poplatku o záboru (příslušný obecní úřad). A nezapomeňte cejchovanou váhu (cejch platí 2 roky). Stánek musí být označen jménem a příjmením, jedná-li se o FO,místo podnikání, IČ a prodejní dobu. Pokud bude zákazník žádat doklad, měl by jste mít k dispozici paragony. Víc mě nenapadá......
pro tuto zimu sice pozdě, ale pro příští se může hodit....
http://www.mevs.cz/cinnosti-postupy/prodej-ryb/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 5. 2010 19:08
Dobrý den,
chtěl bych si s kamarádem otevřít stánek a prodávat na Vánoce kapry. Kapry chceme jak prodávat, tak i kuchat, stahovat, filetovat, atd... Bohužel nejsme zkušení podnikatele a nevíme jaké jsou třeba povolení, popř. na koho se obrátit pro informace.
Děkuji za jakoukoli radu!!!
S přáním příjemného dne,
Tomáš Drábek