Re: Výpočet srážky na exekuci
Bez výše dluhů radit nelze. Co je to za dluhy, že se v 1 den sešla přednostní spolu se dvěma nepřednostními?
Takže 473,-- Kč + 1/3 z 473,-, tj. 631,- Kč na přednostní pohledávku, zbylé dvě třetiny ze 473,-- rozdělím napůl na zbylé nepřednostní pohledávky? Nebo je tam nějaký složitější výpočet vzhledem k výši pohledvky? Promiňtě, ale ještě jsem srážky na exekuce nepočítala.
S vaším postupem nemůžu souhlasit. Už jsme to tu kdysi probírali a stejný názor mají i tvůrci přídavného programu ke srážkám ze mzdy pro Účto2000: V první třetině by přednostní pohledávka měla být snížena o druhou třetinu (§ 279/1 OSŘ).
Nevím,jestli vám správně rozumím - pokud je např. přednostní ve výši 10 tis, pak pro výpočet srážky z 1.třetiny se nebude brát 10 tis, ale 10000-473, ano ? S tím bych i souhlasila, myslím, že to není v rozporu s tím, co jsem napsala.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
28. 11. 2012 13:49
Dobrý den, dorazily nám tři exekuční příkazy na mzdu jednoho zaměstnance - jedna přednostní, dvě nepřednostní.
Při čisté mzdě 8.722,-- Kč a 1 vyživované osobě mi vypočítal program následující srážky:
1.přednostní exekuce 543,-- Kč
2.nepřednostní exekuce 158,-- Kč
3.nepřednostní exekuce 105,-- Kč
Nějak se mi to nezdá. Prosím o kontrolu, zda je to tak správně.
Moc děkuji.