Re: Dovolená - odpracovaný den
Podle mne letos vyčerpala 25 dnů dovolené a odpracovala k tomu 37 dnů, to je víc jak 60 dnů (doba čerpání dovolené se počítá jako odpracovaná) a má nárok na poměrnou část celoročního nároku do 30.11.2012, krácenou o dobu nemoci, pokud nemoc byla delší než 100 dnů. Kolik přečerpala zjistíte po výpočtu.
- jenomže srazit není z čeho (nemoc) a z paní peníze asi nedostaneme :-( a ještě budeme muset odvést ZP za přečeprané dny.
Skutečně děkuji za radu, to by mě nenapadlo :-( ZP nic takového za 1. nezakazuje a za 2. ve velké firmě skutečně nemůže mzdová účetní povolovat čerpání dovolené, ale pouzeřešit následky. Nikdo netušil, že paní bude nemocná. Ptala jsem se názory na 2 výklady a ne kdo za to může.
Byla jsem na školení, kde se řešil podobný problém. Tenkrát se sice jednalo o matku po MD, ale podstata byla stejná. Započítávat pro novou dovolenou jako dny odpracované i dny z nové dovolené nebo jenom ze staré. Výsledek zněl, že záleží na zaměstnavateli. Takže vy jako mzdová se tím netrapte, problém předložte nadřízeným a počkejte na jejich výrok.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
28. 11. 2012 14:12
Prosím o vaše názory:
Roční nárok dovolené máme 25 dní
Pracovnice má od začátku roku vybráno 25 dní dovolené (z toho 10,5 dne loňské), odpracovala 37 dní včetně Sv, následovala nemoc a ukončení pracovního poměru k 30.11.2012.
Výpočet programu:
62 dní pro nárok na dovolenou (37 + 25 dní dovolené) - krácení za dobu nemoci
Další názor:
odpracované dny: 37 + 10,5 loňské dovolené = 47,5 - tj.. nárok na 2/12 - zbytek přečerpané srazit - z čeho, když má nemocenskou?
Pokud máte nějaké výklady prosím o odkaz. Děkuji. Hezký den.