Dobrý den, dnes jsem měla na kontrole OSSZ, našli mi jednu věc: starobní důchodce uzavřel v květnu 2010 klasický pracovní poměr, ale po 10 dnech usoudil, že práci zdravotně nezvládne a skončil. Hrubá mzda byla 4700, podepsal prohlášení poplatníka. Program mi zpočetl ZP 212 Kč, ale SP má nulu. A já nemohu zjistit proč. OSSZ doměří pojištění a penále. Poradí mi někdo, kde dělám chybu? Chci zjistit, proč se SP nevyčíslilo? Díky, Olina
Re: Mzda u důchodce, prosím o konzultaci
domnívám se, že OSSZ postupovala správně, protože vy jste nesjednali PP na 10 dnů, vy jste měli sjednaný PP na delší dobu, ale po 10 dnech jste se dohodli na ukončení PP, takže se nemohlo jednat o krátkodobé zaměstnání
29. 11. 2012 15:13
Dobrý den, dnes jsem měla na kontrole OSSZ, našli mi jednu věc: starobní důchodce uzavřel v květnu 2010 klasický pracovní poměr, ale po 10 dnech usoudil, že práci zdravotně nezvládne a skončil. Hrubá mzda byla 4700, podepsal prohlášení poplatníka. Program mi zpočetl ZP 212 Kč, ale SP má nulu. A já nemohu zjistit proč. OSSZ doměří pojištění a penále.
Poradí mi někdo, kde dělám chybu? Chci zjistit, proč se SP nevyčíslilo?
Díky, Olina