Re: kolik za vedení DE-malé město?
Má položka pro DE - 17 kč, pro účetnictví za 19 Kč.
Mzdy za 160 Kč.
A mám 13 "měsíců" v roce (jeden navíc za uzávěrky a všechny hlášení apod.)
A u mě ještě záleží - kolik má majetkových karet (odepisovaný majetek), jestli hlídám sklad, jestli si sám sčítá měsíční příjmové doklady (nebo dostanu hromádku a počítám já), jestli má cizí měnu....
Jsem velké město.
A první rok spolupráce účtuju měsíčně podle skutečnosti. Po roce zprůměruju předchozí rok a vypočtu paušál.
Fakturovat položku za DPH bych si nedovolila
To by musel mít doklad např. víc druhů nákladů, k zaúčtování na různé účty (služby, materiál, zboží,...)
Malé město. DE 12,- za položku (řádek v peněžním deníku), 500,- DPFO, 50,- vyúčtování ostatních daní, mzdy 150,-/zaměstnanec.
PÚ 10-15 za položku (řádek v deníku, tj. i 2x za doklad, pokud je tam DPH - líp se to počítá) podle počtu a úrovně zpracování dokladů (u malých s.r.o. 15,-, mám i firmu, která platí cca 1.000,- za čtvrtletí). DPPO 1.000,-. Jsem prý "pod".
Paní Ivo,to já právě taky,ale je to tím,že mám stále klienty i 15 let a neřešila jsem peníze.Drobní klienti(1/4 letní i roční)jsou jasní,ale tento je trochu větší.To,že jsem "levná"říkají i jiné účetní(podniky),a tak se snažím ceny upravit:=)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 12. 2012 18:16
Dobrý den,pracuji jako soukromá účetní už 19 let.Mám stále klienty(DE i s.r.o.) X let.Zatím žádný malér-každý rok "nějaká" kontrola.Teď mne oslovil potenciální klient a já vím,že vybírá z několika účetních,takže nechci být drahá,ale ani levná....
Má měsíčne 300 položek(paragony spolu s FAV a FAP),5 zaměstnanců(měsíční mzda) a měsíční plátce DPH.Chtěla bych spočítat vše na "paušál".
položka 17,- x 300=5.100,-
5(zam)x 150,- = 750,-
+ 150,-/měsíčně rozpočítané roční DPFO,přehledy(VZP,OSSZ),vyúčtování zál.daně a silniční daň.Celkem 6.000,-Kč
Jak to vidíte vy? Děkuji.