Hlavní navigace

Předčasný důchod ?

  • (neregistrovaný)

    11. 12. 2012 12:43

    Dobrý den, prosím o radu. V prosinci 2013 bych měla jít do starobního důchodu.
    Chtěla bych ukončit prac. poměr dřív - již 31.3.2013 (nervy, stresy,hrůza).
    Nevím, zda je lepší z finanční stránky jít do předčasného důchodu nebo se přihlásit na úřad práce. Z prac. úřadu ale je prý podpora pouze 45 %, což bude dost
    kruté, ale zase by mě asi nepokrátili ten důchod starobní . Prý na to, abych měla 60,55 a 45 % podpory bych musela dát výpověď ze zdravotních důvodů a potvrdit by to musela doktorka.Přeci je jasné, že výpověď člověk nedá v dnešní době a při tak velkém procentu nezaměstnanosti v sev. kraji z nějakého rozmaru, aby pak šel na 45 %.Tak nevím?.Poradí někdo zkušený ? Předem děkuji za radu a všechny vás tu zdravím.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2012 13:01

      jasná (neregistrovaný)

      Re: předčasný důchod ?
      My nevíme, co bude v lednu příštího roku a vy se ptáte jak v prosinci 2013. Musíte počkat, až budou schváleny všechny zákony týkající se příštího roku a až pak se ptát.

    • 11. 12. 2012 13:22

      AAA (neregistrovaný)

      Re: předčasný důchod ?
      Tak promiňte. Nezdá se mi, že by jednali o důchodech a dávkách. Tak se nezlobte
      mám dilema a nevím si s tím rady, proto jsem se chtěla poradit. Zkrátka mě to není jasné paní Jasná.Zdravím.

    • 11. 12. 2012 13:46

      Líba (neregistrovaný)

      Re: předčasný důchod ?
      Předpokládám, že jste si napsala na ČSSZ o zaslání informativního osobního listu důchodového pojištění. Tyto údaje si zadejte do kalkulačky na stránkách CSSZ a budete mít přibližnou představu o výši důchodu, půjdete-li do předčasného nebo počkáte-li na důchodový věk. Jestliže podáte výpověď během ledna, skončí váš pracovní poměr 31.3. a průměrná čistá mzda pro úřad práce se bude počítat z hodinového průměru za IV.Q 2012. V lednu už budete mít přesnou představu o výši podpory v nezaměstnanosti. Porovnáte si možnosti a rozhodnete se.

    • 11. 12. 2012 16:46

      inzinyrka (neregistrovaný)

      Re: předčasný důchod ?
      Zkuste uvážit to, že v předčasném důchodu budete mít už napořád jistý příjem, i když o trošku nižší než byste měla, kdybyste všechny ty stresy vydržela. Ale plného důchodu byste se mohla dočkat se spoustou zdravotních problémů ze stresu. Já osobně bych se vykašlala na pracák a šla bych do předčasného. Za 9 měsíců roku 2013 dostanete už důchod a věřte, za ten klid to určitě stojí.

    • 12. 12. 2012 7:07

      AAA (neregistrovaný)

      Re: předčasný důchod ?
      Všem Vám moc děkuji, jste tu fakt bezva lidi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).