Re: PROSÍM souběh několika DoPP
Děkuji. Ale jak to potom bude s ročním zúčtováním? Kdyby vedle dohod měl celý rok i HPP, tak bych mu odměny vždy zdanila u toho. Takhle to ale nemůžu zdaňovat jen v jedné dohodě (protože už skončila 30. 9.)...Myslíte, že by bylo řešením provést potom RZ ručně - vysčítat všechny odměny? Děkuji
Ne ne, je to důchodce, jinde nepracuje, všechny odměny byly do 10 000,-, žádné se nevyplácely současně. Podle mě je to také zbytečně komplikované, ale vedení si to tak přeje. Vždy má takto více dohod, různě se překrývajících s tím, že se mu vyplácí jednorázová odměna po skončení dané dohody (v dohodě je to tak uvedeno, práce jsou opravdu nárazové, drobné). A právě že do programu musím každou dohodu zadat zvlášť a potom mě upozorňuje, že už jednou podepsané prohlášení má...
já nechápu, co řešíte za problém - co si přeje vedení? Může mít několik dohod (na různé činnosti) i současně.
zadáte odměnu, spočítáte daň a díky podepsanému daň. prohl. a slevě na popl. bude daň 0, tedy bude mít co v hrubém, to v čistém
i kdyby si požádal o RZD, tak protože neměl žádnou sraženou zálohu na dani, tak není co vracet
podepsané daň. prohl. platí pro všechny dohody na r. 2012 (již jsem psala výše)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 12. 2012 10:38
Dobrý den, moc prosím o radu: důchodce má u nás uzavřeny 3 Dopp (na různé drobné činnosti, celkový rozsah hodin v úhrnu nepřesahuje 300h), HPP ne:
1. od 1.1.2012-30.9.2012 (jednorázová odměna vypl. za 9/12, tj. v 10/12, vždy do 5 000,-)
2. od 1.1.2012-31.10.2012 (jednorázová odměna vypl. za 10/12)
3. od 1.9.2012-30.11.2012 (jedorázová odměna vypl. za 11/12)
v lednu podepsal prohlášení poplatníka na rok 2012.
Jak mám prosím provést zdanění???
První výplatu v 10/12 jsem udělala normálně, druhou v 11/12 také, ale teď mi dochází, že to bude asi blbě - jak by se pak provedlo roční zúčtování?....prohlášení musí podepsat do 30 dnů od nástupu do práce, takže nemůže na každou dohodu podepsat zvlášť :(...........teď mám udělat výplatu za 11/12 a vůbec nevím co s tím....Poradí prosím někdo? Budu ráda za každý názor! Mockrát děkuji