Re: Přeřazení pracovníka na jinou práci
Myslela jsem si to, ale teď jsem ještě narazila na paragraf § 46 ZP.
Jestliže zaměstnavatel zaměstnance převádí na jinou práci, než odpovídá pracovní smlouvě, a zaměstnanec s takovým opatřením nesouhlasí, může jej zaměstnavatel převést jen po projednání s odborovou organizací. Projednání není třeba, pokud celková doba převedení nepřesáhne 21 pracovních dnů v kalendářním roce.
Tak co?
Prosím, může mi někdo vysvětlit tento paragraf?
A nerozumíte čemu? Nejprve musíte mít důvod povinného nebo možného převedení na jinou práci a pak postupujete podle cit. ustanovení. Vzhledem k tomu, že Vy žádný takový důvod nemáte, bude se jednat o překážku v práci na straně zaměstnavatele, kterou zaplatíte 100 % průměrem náhrady mzdy.
Ok, takže tento paragraf se vztahuje na důvody možného převedení, uvedené v zákoníku práce. Pokud zaměstnanec nebude souhlasit s převedením, ačkoliv ho zaměstnavatel může převést z důvodů vyjmenovaných v zákoníku práce, uplatní se tento paragraf. Už je mi to jasné, díky.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
19. 12. 2012 8:10
Prosím, poraďte, pokud mezi svátky je pro dělníky nařízená dovolená, ale někteří již dovolenou nemají, můžou požádat o neplacené volno nebo si volno napracují. Co když se ale najde pracovník, který o NPV žádat nechce a nechce si volno ani napracovat? Můžeme ho převést na jinou práci, která nebude v rozsahu pracovní smlouvy, pouze s jeho souhlasem, je to tak?